The Original “Lion King” Movie Is Back Today… In 3D!

View Comments

 

The Lion King 3D

The Lion King 3D

 

The Lion King is being re-released today in 3D. It will be in theaters for two weeks. How much do you know about the 1994 Oscar-winning Disney film?  But, how much do you know about the original movie?

 

1. The Lion King was the highest-grossing film of 1994 worldwide and the second highest-grossing film in the U.S. behind what film: The Santa Clause, Forrest Gump or Dumb and Dumber?
 

 

2. What is Pumba: a lion, a baboon or a warthog?
 

 

3. True or false: The Lion King was the first Disney film to be dubbed into Zulu for its African release?
 

 

4. What is Scar’s relationship to the King: father, brother or son?

BONUS: What is Scar’s relationship to Simba?

 

 5. The wildebeest stampede scene took Disney’s CG department how long to animate: one year, two years or three years?
 

 

6. What was Simba’s father’s name: Pumba, Scar or Mufasa?
 

 

7. True or false: Timone killed Mufasa?
 

 

8. Only one lion’s claws are displayed throughout the movie. Name him?
(
BONUS: Who provided the voice of Scar?

 

 9. Who did Simba marry at the end of the movie?
 

 

10. Several of the characters names are based on Swahili words. Which character’s name means “mirage”: Sarabi, Rafiki or Shenzi?
 

 

11. What does Simba mean in Swahili: great comrade or courageous warrior?
 

 

12. The Lion King is the best-selling home video of all time, with more than how many copies sold: 45 million, 55 million or 65 million?

 13. This is the second movie in which James Earl Jones (Mufasa) and Madge Sinclair (Serabi) perform together as an African King and Queen. Name the other film? HINT: Eddie Murphy

1. The Lion King was the highest-grossing film of 1994 worldwide and the second highest-grossing film in the U.S. behind what film: The Santa Clause, Forrest Gump or Dumb and Dumber?
(ANSWER: Forrest Gump)

 2. What is Pumba: a lion, a baboon or a warthog?
(ANSWER: Warthog)

 3. True or false: The Lion King was the first Disney film to be dubbed into Zulu for its African release?
(ANSWER: True)

 4. What is Scar’s relationship to the King: father, brother or son?
(ANSWER: Brother)

BONUS: What is Scar’s relationship to Simba?
(ANSWER: Uncle)

 5. The wildebeest stampede scene took Disney’s CG department how long to animate: one year, two years or three years?
(ANSWER: Three years)

 6. What was Simba’s father’s name: Pumba, Scar or Mufasa?
(ANSWER: Mufasa)

 7. True or false: Timone killed Mufasa?
(ANSWER: False, Scar killed him)

 8. Only one lion’s claws are displayed throughout the movie. Name him?
(ANSWER: Scar)

BONUS: Who provided the voice of Scar?
(ANSWER: Jeremy Irons)

9. Who did Simba marry at the end of the movie?
(ANSWER: Nala)

10. Several of the characters names are based on Swahili words. Which character’s name means “mirage”: Sarabi, Rafiki or Shenzi?
(ANSWER: Sarabi)

 11. What does Simba mean in Swahili: great comrade or courageous warrior?
(ANSWER: Courageous warrior)

12. The Lion King is the best-selling home video of all time, with more than how many copies sold: 45 million, 55 million or 65 million?
(ANSWER: 55 million)

 13. This is the second movie in which James Earl Jones (Mufasa) and Madge Sinclair (Serabi) perform together as an African King and Queen. Name the other film? HINT: Eddie Murphy
(ANSWER: Coming to America)

View Comments
blog comments powered by Disqus
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 361 other followers