Quiz: MLB All-Star Game

View Comments
All Star

All Star

The 2011 All-Star Game is Tuesday right here in the Valley of the Sun!  How much do you know about the Midsummer Classic?

1. Not counting pitchers, which National League team has the most players on this year’s starting roster: Phillies, St. Louis Cardinals or Brewers?

 2. True or false: the first All-Star Game was held in 1933 as part of the World’s Fair in Chicago, Illinois?

 3. Not counting the Yankees, which American League team has the most players on this year’s starting roster: Texas, Boston or Detroit?

 4. Which team has not hosted the All-Star Game since 1964, the longest drought in All-Star history: The Mets, the Royals or the Reds?

 5. True or false: only one team has never been chosen to host an All-Star Game?

 6. There has only been one Grand Slam in All-Star history. What year was it hit: 1979, 1981 or 1983?

BONUS: Who hit the only Grand Slam in All-Star Game history?

 7. A total of 81 All-Star Games have been played. Who has won more: the National League or the American League?

 8. True or false: Derek Jeter has the most career RBIs in All-Star Game history?

 9. Who has managed more All-Star teams: Joe Torre or Bobby Cox?

 10. What year did the Home Run Derby, a hitting contest between home run hitters, debut: 1975, 1985 or 1995?

 11. Which one of these sluggers never won the Home Run Derby: Jose Canseco, Mark McGwire or Sammy Sosa?

 12. True or false: the designated hitter is used in all All-Star games, even in National League ballparks?

 13. Where will the 2012 All-Star Game be played: Citi Field in New York, Kauffman Stadium in Kansas City or PETCO Park in San Diego?

 14. The now-demolished Yankee Stadium is one of only two stadiums to host four All-Star Games. Name the other stadium that also hosted four?

1. Not counting pitchers, which National League team has the most players on this year’s starting roster: Phillies, St. Louis Cardinals or Brewers?
(ANSWER: The Milwaukee Brewers, who have players starting at first base, second base and in the outfield)

2. True or false: the first All-Star Game was held in 1933 as part of the World’s Fair in Chicago, Illinois?
(ANSWER: True)

3. Not counting the Yankees, which American League team has the most players on this year’s starting roster: Texas, Boston or Detroit?
(ANSWER: Boston)

4. Which team has not hosted the All-Star Game since 1964, the longest drought in All-Star history: The Mets, the Royals or the Reds?
(ANSWER: The Mets)

5. True or false: only one team has never been chosen to host an All-Star Game?
(ANSWER: True, the Tampa Bay Rays)

6. There has only been one Grand Slam in All-Star history. What year was it hit: 1979, 1981 or 1983?
(ANSWER: 1983)

BONUS: Who hit the only Grand Slam in All-Star Game history?
(ANSWER: Fred Lynn)

7. A total of 81 All-Star Games have been played. Who has won more: the National League or the American League?
(ANSWER: The National League)

8. True or false: Derek Jeter has the most career RBIs in All-Star Game history?
(ANSWER: False, Ted Williams holds that record)

9. Who has managed more All-Star teams: Joe Torre or Bobby Cox?
(ANSWER: Joe Torres has managed six All-Star teams, Bobby Cox managed five)

10. What year did the Home Run Derby, a hitting contest between home run hitters, debut: 1975, 1985 or 1995?
(ANSWER: 1985)

11. Which one of these sluggers never won the Home Run Derby: Jose Canseco, Mark McGwire or Sammy Sosa?
(ANSWER: Jose Canseco)

12. True or false: the designated hitter is used in all All-Star games, even in National League ballparks?
(ANSWER: True)

13. Where will the 2012 All-Star Game be played: Citi Field in New York, Kauffman Stadium in Kansas City or PETCO Park in San Diego?
(ANSWER: Kauffman Stadium in Kansas City)

14. The now-demolished Yankee Stadium is one of only two stadiums to host four All-Star Games. Name the other stadium that also hosted four?
(ANSWER: Cleveland’s old Cleveland Stadium, also known as Municipal Stadium prior to its demolition)

View Comments
blog comments powered by Disqus
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 339 other followers