How Well Do You Know The Pirates Of The Caribbean?

View Comments
pirates of the caribbean on stranger tides movie poster 4 How Well Do You Know The Pirates Of The Caribbean?

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides opens in theaters today. How much do you know about the multibillion dollar Walt Disney franchise?  Take the quiz!

1. What is the name of Jack Sparrow’s ship?

1. What is the name of Jack Sparrow’s ship?

2. The role of Jack Sparrow was actually written for what well-known Australian actor: Russell Crowe, Hugh Jackman or Heath Ledger?

3. True or false: Johnny Depp has said that On Stranger Tides will be his last Pirates of the Caribbean film?

4. Oscar winner Penelope Cruz joins the Pirates cast in On Stranger Tides playing Blackbeard’s daughter. Penelope won her Best Supporting Actress Oscar for her performance in what film?

5. What sea animal is said to have helped Jack Sparrow escape from a deserted island: sea turtle, dolphin or killer whale?

6. True or false: Pirates of the Caribbean is the highest-grossing film franchise of all time?

7. Jack the monkey is a Capuchin, a breed that has appeared in other films like Ace Ventura: Pet Detective and Night at the Museum. A Capuchin was also the pet of Ross on the television show Friends. What was the name of Ross’ pet monkey: Marvin, Marcel or Marcus?

8. What is the name of Davy Jones’ ship: the Interceptor, the Flying Dutchman or the Pacific Princess?

9. True or false: Penelope Cruz was pregnant while shooting Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides?

10. One of the Pirates of the Caribbean films was the most expensive film ever made, costing $300 million. Which one was it: The Curse of the Black Pearl, Dead Men’s Chest or At World’s End?

11. In The Curse of the Black Pearl, where did Jack Sparrow take Will Turner to get a crew for their voyage to find the Black Pearl: Tortuga, Port Royal or Skull Island?

12. In Dead Man’s Chest, what is the name of the sea monster controlled by Davy Jones: Squid Face, Dr. Octopus or The Kraken?

13. In At World’s End, who becomes captain of the Flying Dutchman: Will Turner, Barbossa or Elizabeth Swan?

14. How often can Davy Jones step on land: once a year, once every 10 years or never?

15. Johnny Depp has admitted that doing Pirates was as much about doing a film his kids could watch as anything else. His first film role, however, was definitely not for kids. In what famous horror film did he die a bloody death: Friday the 13th, Halloween or A Nightmare on Elm Street?

Answers….

1. What is the name of Jack Sparrow’s ship?
(ANSWER: The Black Pearl)

2. The role of Jack Sparrow was actually written for what well-known Australian actor: Russell Crowe, Hugh Jackman or Heath Ledger?
(ANSWER: Hugh Jackman. Hence the name Captain JACK Sparrow)

3. True or false: Johnny Depp has said that On Stranger Tides will be his last Pirates of the Caribbean film?
(ANSWER: False, he has signed on do two more)

4. Oscar winner Penelope Cruz joins the Pirates cast in On Stranger Tides playing Blackbeard’s daughter. Penelope won her Best Supporting Actress Oscar for her performance in what film?
(ANSWER: Vicky Cristina Barcelona)

5. What sea animal is said to have helped Jack Sparrow escape from a deserted island: sea turtle, dolphin or killer whale?
(ANSWER: Sea turtle)

6. True or false: Pirates of the Caribbean is the highest-grossing film franchise of all time?
(ANSWER: False, Harry Potter is)

7. Jack the monkey is a Capuchin, a breed that has appeared in other films like Ace Ventura: Pet Detective and Night at the Museum. A Capuchin was also the pet of Ross on the television show Friends. What was the name of Ross’ pet monkey: Marvin, Marcel or Marcus?
(ANSWER: Marcel)

8. What is the name of Davy Jones’ ship: the Interceptor, the Flying Dutchman or the Pacific Princess?
(ANSWER: The Flying Dutchman)

9. True or false: Penelope Cruz was pregnant while shooting Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides?
(ANSWER: True)

10. One of the Pirates of the Caribbean films was the most expensive film ever made, costing $300 million. Which one was it: The Curse of the Black Pearl, Dead Men’s Chest or At World’s End?
(ANSWER: At World’s End)

11. In The Curse of the Black Pearl, where did Jack Sparrow take Will Turner to get a crew for their voyage to find the Black Pearl: Tortuga, Port Royal or Skull Island?
(ANSWER: Tortuga)

12. In Dead Man’s Chest, what is the name of the sea monster controlled by Davy Jones: Squid Face, Dr. Octopus or The Kraken?
(ANSWER: The Kraken)

13. In At World’s End, who becomes captain of the Flying Dutchman: Will Turner, Barbossa or Elizabeth Swan?
(ANSWER: Will Turner)

14. How often can Davy Jones step on land: once a year, once every 10 years or never?
(ANSWER: Every 10 years)

15. Johnny Depp has admitted that doing Pirates was as much about doing a film his kids could watch as anything else. His first film role, however, was definitely not for kids. In what famous horror film did he die a bloody death: Friday the 13th, Halloween or A Nightmare on Elm Street?
(ANSWER: A Nightmare on Elm Street)

View Comments
blog comments powered by Disqus
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 339 other followers